Taşınırken En Çok Kırılan 10 Eşya ve Koruma Yöntemleri
- Çağatay Gümüşyay
- 3 May 2018
- 5 dakikada okunur
Neredeyse dörtte birimiz yazın taşınıyoruz ve planlamaya nisandan başlıyoruz. Eğer şu sıralar taşınmayı düşünüyorsanız, size taşınırken eşyalarınızın hasar görmemesi için yardım etmek istiyoruz.
Kolileri doldurmaya başlamadan önce bir plan kurun. Hangi eşyalarınız kırılabilir? Onları paketlerken nelere ihtiyacınız olacak? Biz birkaç insanı koli yaparken gördük ve ne yazık ki hangi eşyaların kırılmaya müsait oldukları halde yanlış paketlendiğini biliyoruz. Taşırken hasar gören ilk 10 öğenin bir listesini derledik. Listenin öğeleri oldukça şaşırtıcı. Sadece en kırılabilir eşyalar listesini çıkarmakla kalmadığımız gibi, bu kalıbı “kırıp ayırabilmeniz” için bunları nasıl koruyacağınıza dair ipuçları ekledik.
Bardaklar Şüphesiz, bardaklar kırılabilir eşyaların başında gelir. Ancak, basit adımlar ile tek parça halinde gelmelerini sağlayabilirsiniz.
Koruyun: Bardaklarınızı ve kadehlerinizi kırılmadan ya da ezilmeden kurtarmanın anahtarlarından biri doğru kutuyu ya da koliyi seçmektir. Birkaç katmanlı ve bölmeli koliden daha küçük boyutta kutular kullanın. Bardaklarınızı bir paket kağıdının üstüne yatay bir şekilde yerleştirin. Paket kağıdının bir köşesinden tutun ve bardağı kağıdın içine yuvarlayın. Kağıdın çıkan taraflarını bardağın içine sokuşturmayı unutmayın. Bardağın kalınlığına göre 3-5 kere bu adımı tekrarlayın. Kağıtların üzerlerine ne bardağı olduğunu yazmanız eşyaları yeni evinize yerleştirirken işinizi kolaylaştıracaktır. Buruşmuş kağıtlarla kutunun tabanına bir yastık yapın. Paketlenmiş bardakları dikey bir şekilde tek sıra halinde kutuya koyun. (Evet, DİKEY bir şekilde.) Dikey olunca çok daha güvendeler. İlk sırayı tamamlayınca üstüne paket kağıdı koyun. Bu sıraları kutu doluncaya kadar tekrarlayın. Arada kalan boşlukları buruşmuş kağıtlarla kapatın.
2. Tabaklar En büyük hareket eden suç – tabaklar genellikle yeterli ambalaj kağıdına sahip olmayan kutulara yerleştirilir. Kutuda çıngıraklı tabakları duymak istemezsiniz!
Koruyun: Tabakların kırılmasını önlemek için, önce her bir tabağı ambalaj kağıdına sarın. Tabaklar uygun şekilde sabitlenene kadar 3-5 kat daha fazla ambalaj kağıdı ile tekrarlayın. Küçük tabak kolinizin üzerine “Tabak” yazın. Bardaklar için kullandığınız kutudan kullanın. Her zaman, kutunun alt ve üst kısmında bol miktarda bant kullanın, sadece bir şerit bant kullanmayın, birden çok şerit kullanın ve kutunun güvenli olduğundan emin olmak için bandı iki yönde de kullanın. Sarılı tabaklardan herhangi birini kutuya yerleştirmeden önce, kutunun altını buruşmuş ambalaj kağıdıyla kaplayın. Sonra sarılı tabakları kutuda tek bir katmana DİKEY BİR ŞEKİLDE yerleştirin. Bir katmanı tamamladıktan sonra ambalaj kağıdını üstüne yerleştirin. Bunu kutu doluncaya kadar tekrarlayın. Arada kalan boşlukları buruşmuş kağıtlarla kapatın.
3. Sanat Eserleri Cam sanat eserleri genellikle kırılır, çünkü hareketli kutuda yeterli koruma yoktur ve kutunun üst kısmı bir boşluk ile bırakılır. Kutunun tepesi daha sonra çöker ve sanat eseri kırılır.
Koruyun: Sanat eserinin kırılmaması için onu bir fotoğraf kutusuna koyun. Kutunun altını buruşmuş kağıtlarla kaplayın. Cam sanat eserini kutuya yerleştirin, sonra ön, arka ve üst kısmı kağıt ve eko-kabarcık balon sargı ile doldurun. Kutunun içinde boşlukları olmadan paketlendiğinden emin olun.
4. Abajurlar Abajurlar garip bir şekilde olduklarından ve büyüklüklerinden dolayı, paketlemeyi zorlaştırır. Düzgün bir şekilde paketlenmedikleri takdirde kolayca kırılabilir veya yırtılabilirler.
Koruyun: Abajuru, her santimetreyi kaplayan, eko-kabarcık balon sargıyla sarın. Ardından, abajurun iç boşluğunu ambalaj kağıdıyla doldurun (gazete kağıdı abajurunuza boya geçirebileceğinden kullanmayın). Abajurun içeride kaymasını önlemek için kutuyu yeterli ambalaj kağıdına doldurun. Abajurun üstüne yumuşak bir şey koymayın. Kutu içerisinde yer değiştirmemesi için yalnızca ambalaj kağıdı kullanın.
5. Sıvı Temizlik Malzemeleri Birçok kez ev sahipleri, sıvı temizleme malzemeleri şişelerini uygun şekilde sızdırmayan hale getirmeden paketler. Bu, kutunun içinde ve dışındaki şeylere sızıntı ve hasar verir. Yanıcı malzemeleri paketlemeyin veya taşımayın!
Koruyun: Öncelikle bütün şişelerin kapaklarını çıkartın ve kapak kısmına birer parça streç film yerleştirin. Sonra kapağı sıkıca geri kapatın. Sonrasında kapağı şişeye bantlayın. Temizlik malzemelerini küçük bir kutuya koymaya başlayınca ağırlığı da yeni bir malzeme koydukça kontrol edin. Kutuyu çok ağır paketlemeyin. Kutu dolduğunda ve çok ağır olmadığında, ambalaj kağıtlarını malzemelerin kaymasını önlemek için şişelerin etrafına yerleştirin. Ve, bu çok önemli, her kutuda, kutunun altında ve üstünde birden fazla şerit bandı kullandığınızdan emin olun ve bandı birden çok yönde kullanın. Kutu düzgün bir şekilde bantlanmadığında, kutular alttan açılabilir ve yere dökülebilir. Her kutuyu, içindeki malzemelerin isimleri veya konulacak yerleri olarak etiketleyin ve yukarı doğru bir ok çizin. Etiketleri kutunun her tarafına yazın. Her bir kutuya bunları yazmanızı söylediğimiz için bize kızacaksınız fakat kutuları açarken bize teşekkür edeceksiniz.
6. Şarap ve Alkol Şişeleri Yine bu şişeler kolayca sızabilir veya kırılabilir ve kutu içindeki ve dışındaki eşyalara zarar verebilir.
Koruyun: Şarapçı ya da tekellerden şişe kasaları bulabilirsiniz ya da taşınma malzemeleri satan bir yerden de alabilirsiniz. Küçük kutuları kullanın, böylece kaldırılması ve taşınması kolaylaşır. Yine, kutunun altını çift ve hatta üç kez bantlayın. Açılmış şişeleri ambalajlıyorsanız, kapakları sıkarak iyice mühürlendiğinden emin olun. Şişe kapaklarını şişeye bantlayın. Her bir şişeyi ambalaj kağıdına 3-4 kez sarın. Kağıdın köşelerini bantlayın ve kağıdın her tarafı kapladığından emin olun. Şişeyi “Bordo” olarak etiketleyin. Son olarak, şişeyi kutuya yerleştirin. Kasa ile şişe arasında boşluk varsa buruşmuş ambalaj kağıtları koyun. Kutunun çok ağır olmadığından emin olun.
7. Aynalar Aynalarla yapılan büyük hata, insanların ayna kutularında herhangi bir eko-kabarcığa ihtiyaç duymadan resim kutularına yerleştirmeleridir. Aynanın ön tarafı korumasız kutunun duvarına bakarsa kırılır.
Koruyun: Düz bir kutu kullanın veya taşıyıcı firmanızdan ekstra koruma sağlamak için aynaları özel bir ahşap sandık içinde paketlemesini isteyin. Paketlemeyi siz yapıyorsanız, ayna için yastıklı bir yatak oluşturmak üzere düz bir kutuyu ezilmiş ambalaj kağıdıyla hizalayın. Aynayı tamamen birden fazla kağıt veya eko-kabarcıklı balonlarla sarın. Aynanın etrafına sıkıca sarın ve aynayı kutuya yerleştirin. Boşlukları daha fazla buruşmuş kağıtla doldurun. Sadece bir aynayı bir kutuya paketleyin.
8. Cam Resimler Düzgün bir kutuda paketlenmediyse cam resim çerçeveleri kolayca kırılır. Bu değerli hatıraları tek parça halinde tutmak istiyoruz!
Koruyun: Bir resim kutusu kullanın. Kutunun alt kısmını buruşmuş kağıtlarla kaplayın. Her bir resim çerçevesini ambalaj kağıdına veya eko-kabarcığa sarın ve her bir çerçeveyi kutuya dikey olarak yerleştirin. Her resim arasını kağıtla doldurup, hiçbir şeyin oynamayacağından emin olun.
9. Müzik Seti ve Ses Ekipmanları Müzik seti ve ses ekipmanlarının hasar görmesinin nedeni, kullanıcıların aynı kutuda birkaç aleti biriktirmesi ve ekipman parçaları arasında herhangi bir dolgu malzemesi katmamasından olur.
Koruyun: Mümkünse, müzik seti ekipmanlarınızı orijinal kutularına koyun. Orijinal kutularını saklamıyorsanız, bir sert koliler kullanın. Unutmayın, sert koliler kırılgan öğeleri tutmak ve korumak için özel olarak tasarlanmış kutulardır. Eğer sert kutular bulamazsanız, çift oluklu kutular kullanın. Kutunun tabanını her iki yönde iki kez bantladıktan sonra, her bir kutunun altını buruşmuş ambalaj kağıdıyla doldurun. Her bir elektronik aleti eko-kabarcığa ayrı ayrı sarın. Hepsini birlikte sarıp bantlayın. Aletlerin tamamen kaplı olduğundan emin olun. Kutuya dikey olarak yerleştirin. Bir sonraki büyük ürün için bu işlemi tekrarlayın ve ardından ilk öğenin yanındaki kutuya dikey olarak yerleştirin. Sakın düşürmeyin! Boşlukları buruşmuş ambalaj kağıtlarıyla doldurun.
10. Kitaplar Bu şaşırtıcı bir madde, ancak kitaplar yanlış bir şekilde paketlendiyse, hasar görebilirler. Kitaplar çok sıkı bir şekilde yerleştirildiğinde, kenarları katlanır ve hasar görür. Ayrıca, eğer kitaplar kutu içinde çok fazla hava boşluğu ile yerleştirilmişse, nakliye sırasında kayabilir ve hasar görebilir (köşeleri kırılmış, kırışık kapaklar, vb.).
Koruyun: Bir kitap kutusu kullanın. Kitapları düz, yatay olarak yerleştirin ve bunları en alttaki en ağır kitaplarla ve kağıt kapaklı kitaplarla üst üste koyun. Kutuyu çok ağır yapmamaya dikkat edin. Hava boşlukları varsa, kağıdı üstüne ve yanlarına yerleştirin.
Bu adımlar ile taşınmanız kırılmaz olacak! Unutmayın, her zaman paketlemeyi kendiniz yapabilir ve gerisini profesyonellere bırakabilirsiniz.
Bu güzel yazı için Hayel Ceren Taş’a teşekkür ederiz.
Hayalinizdeki gayrimenkule ulaşmak için gayrimenkul portalımızı ziyaret edin: www.cb.com.tr
Kaynak: CB Blog

Kommentare